karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Smedjebackens kommun

Låt inte kartan lura dig. Smedjebackens kommun kan tyckas ligga avsides men sanningen är att kommunen har nära till allt. Här finns kristallklara sjöar för plask och lek, nervkittlande skidbackar för vinterunderhållning, ren luft, och vackra skogar för uppfriskande promenader med svamp- och bärplockning.

Smedjebackens kommun är Dalarnas sydligaste kommun, en plats som lockar med både naturupplevelser och närhet till stadspuls – Stockholm och Örebro ligger bara några timmar bort, Västerås en timme bort och Ludvika bara ett stenkast från Smedjebacken.

Tätorterna i Smedjebackens kommun – Smedjebacken, Söderbärke, Hagge, Vad och Gubbo – inger en trygg och familjär småstadskänsla. Men småstaden växer – de senaste tre åren har antal lediga jobb inom kommunen ökat från 70 till 170. Undersköterska är ett av de vanligaste yrkena inom kommunen i Smedjebacken, något som tydligt visar hur viktigt arbetet är.

Äldreomsorgen i Smedjebackens kommun

Dagarna inom äldreomsorgen i Smedjebackens kommun är fyllda med trygghet, kärlek och en gnutta ovisshet – ingen dag är den andra lik. Vi är en av de kommuner i Sverige som inte har svårt att hitta undersköterskor. Smedjebackens goda rykte och närhet till naturen gör att många från andra kommuner söker sig till oss. Men även vi behöver bli fler eftersom våra äldre blir fler – och det är positivt!

Trygghet, flexibilitet och samarbete är särskilt viktigt inom äldreomsorgen i Smedjebackens kommun. Vi arbetar aktivt för att ge våra medarbetare verktyg för att utvecklas. Alla tillsvidareanställda i Smedjebackens kommun får möjlighet att genomgå en dialogutbildning. Utbildningen ger vägledning och coaching i hur du kan kommunicera, fråga, och prata med dina kollegor för att skapa relationer och uppnå ett meningsfullt samarbete. Vår satsning på dialogen har resulterat i en härlig och prestigelös stämning i kommunen, alla får samma kommunikationsträning och verktyg att jobba utifrån.

Att arbeta inom äldreomsorgen skiljer sig från jobbet på ett sjukhus. Här träffar du samma människor varje dag och utvecklar en personlig kontakt med både kollegor och våra äldre. Du arbetar i en lugn atmosfär och har tid att lära känna varje individ. Då dagarna inom äldreomsorgen ofta ser olika ut är våra kollegor proffs på att hantera både tänkbara och otänkbara situationer, samtidigt som de behåller lugnet. Det är viktigt att kunna ställa om och se vilken hjälp som behövs.

Vi välkomnar dig som kommer med positiv energi, är frågvis och vågar framföra nya idéer. Beslutsvägarna är korta och vi implementerar ofta förslag från våra medarbetare. Vi har ett starkt fokus på arbetsmiljön. Våra medarbetare ska känna sig så betydelsefulla att de vill stanna kvar – det gynnar både våra äldre och våra kollegor.

I Smedjebacken finns fyra särskilda boenden med heldygnsomsorg. Här arbetar vänliga och kunniga enhetschefer, undersköterskor, sjuksköterskor och vårdbiträden i team med att ge våra äldre trygga och glada dagar.

Munkbogården – ett unikt och familjärt äldreboende

Ett av dessa särskilda boenden är Munkbogården med sina 25 lägenheter. Munkbogården har något unikt: det är kommunens enda parboende – make eller maka får också bo här. Munkbogården är ett populärt boende och ser en stor ökning av makar och makor som vill flytta in, vilket inte är så konstigt – man vill gärna leva ihop även under senare delen av livet.

På Munkbogården är arbetsmiljön öppen och samarbetet tätt. Alla medarbetare är med på möten och planeringsdagar. Therese Johansson är enhetschef på Munkbogården, stämningen är ett viktigt fokusområde för henne.

– Jag vill involvera alla fast vi är olika. Det är viktigt att alla ska ha möjlighet att växa och känna sig trygga, säger Therese.

Sedan Therese tillträdde har hon infört ny mötesstruktur och rutiner samt satsat hårt på arbetsmiljöarbete. Hon har även valt att behålla positiva förändringar som har gjorts tidigare. Hennes arbetssätt har tagits emot mycket väl av medarbetarna.

– Tidigare roterade personalen mellan avdelningarna, nu är man på samma avdelning. Det ger våra äldre ett lugn. Vi i personalen får också bättre rutiner och närmare kontakt med både boende och kollegor, säger Emma Forsberg som arbetar som undersköterska.

Munkbogården är ett litet och familjärt boende med små avdelningar. Personalen lär känna de äldre som bor här och fångar direkt upp om något inte står rätt till. Den nära kontakten medför trygghet både för de boende, deras anhöriga och personalen själva.

Rose-Marie Edström har arbetat på Munkbogården i över 30 år. Hon uppskattar utvecklingen och nytänkandet som finns här.

– Under årens lopp har det alltid varit lätt att få personalen att prova nya saker. Nu har vi också ett riktigt starkt ledarskap med nya mål och är på väg i en ny riktning. Beslutsvägarna är korta vilket är mycket positivt.

Mål i Smedjebackens Kommun

  • Att vara en kommun för alla

  • Jobb och innovationskraft

  • Attraktivt boende

  • Bra och effektiv kommunalservice

  • En ekokommun i framkant.

3 skäl till att vilja arbeta i Smedjebackens kommun

  • Trygg arbetsmiljö – vi arbetar hårt för att alla ska trivas

  • Gott rykte – vi är en populär arbetsplats med närhet till naturen

  • Digitalisering – vi ser behovet, tänker nytt, och är med i ett stort digitaliseringsprojekt i Dalarna.


Välkommen med din ansökan! 

 

Bransch

Kommun

Anställda

4000

Huvudkontor

Smedjebacken

Adress

Vasagatan 17, 777 30

Webbplats

language

Sociala medier

Lediga jobb från Smedjebackens kommun

Vikarier till omsorgen

Smedjebacken - 28 dagar kvar

Läs mer

Skolsköterska

Smedjebacken - 6 dagar kvar

Läs mer

Vad säger våra medarbetare?

Rose-Marie Edström

Sjuksköterska Munkbogården

Therese Johansson

Enhetschef Munkbogården

Emma Forsberg

Undersköterska Munkbogården

”Man får så mycket kärlek tillbaka.”

”Viktigt att alla ska ha möjlighet att växa.”

”Rollen som undersköterska innebär mer än vad man tror. Vi arbetar varje dag för att ge de boende en meningsfull dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missa inga jobb från Smedjebackens kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor